Dimarts 16 de Juliol de 2019


El nostre propòsit és elaborar una cuina sana, natural i vinculada amb els nostres orígens. Per aconseguir-ho, partim d’una matèria prima de qualitat -sempre de la zona-, una manipulació tradicional i una elaboració pràcticament instantània.
La nostra carta es composa d’una sèrie de plats fixes i uns altres que varien setmanalment i que recollim en el full de suggerències; en el que hi podreu trobar peixos frescos, ‘foie mi cuit’, vins i cerveses recomanats o plats tan elementals com -per exemple- els ous frescos de pagès estrellats amb patata i ceba confitada.

Els que sempre hi trobareu:


Amanida de figues, formatge de cabra, cruixent de pernil…

Aquesta amanida suposa -des del nostre punt de vista- tot un atreviment en el contrast de sabors; la ja clàssica combinació del dolç de la figa confitada amb l’àcid de les engrunes del formatge de cabra ens resulta molt equilibrada amb la salabror del cruixent de pernil, la dolçor de la compota de poma, el toc de les pipes de gira-sol...


Carxofes a la brasa

Aquest és, potser, el plat més representatiu de la casa. Creiem que el secret resideix en el tipus de carxofa -preferiblement del Prat, (de mitjans d’octubre fins a finals d’abril)- i en preparar-les al moment; 25 minuts (com a mínim!) de brasa amb oli d’oliva extra verge.


Verduretes escalivades a la brasa

Pebrot, carbassó, espàrrec verd, patata, xampinyó... les preparem al moment i les amanim amb oli d’oliva extra verge, alfàbrega i sal Maldon.


Pernil ibèric de Jabugo (D.O. Huelva)

És un pernil ibèric d’aglà extra i amb denominació d’origen. El servim acompanyat de pa amb tomata.


Coca torrada amb pebrot escalivat i anxoves de l’Escala

Escalivem els pebrots a la brasa i preparem també nosaltres les anxoves. La coca de pa l’anem a buscar al forn de Camallera.


‘Carpaccio’ de vedella amb flocs de formatge parmesà i nous

Preparem el ‘carpaccio’ de la part alta de la mitjana de vedella (peça que sol tenir un mínim de tres setmanes de repòs). L’acompanyem de formatge parmesà (D.O. Parmigiano Reggiano), oli d’oliva extra verge, orenga i sal Maldon.


Esparracat de perol, fesolets de Santa Pau i ceba confitada

Aquesta és la nostra interpretació del que potser és el plat més representatiu de la nostra terra, la nostra zona i la nostra història. Per a la seva elaboració ens assegurem de que els fesolets siguin vertaderament de Santa Pau, confitem (hores i hores...) la ceba fins aconseguir el punt més dolç i fem servir la que per nosaltres és una excel•lent botifarra ‘de perol’.


Crema de verdures

Es tracta d’una crema suau de verdures acompanyada de cruixent de pa, formatge i pipes de gira-sol.


Les nostres carns a la brasa...

Posem especial cura en la procedència, el tipus i l’alimentació dels animals que adquirim; la majoria d’ells són de finques veïnes.
Pel que fa a la vedella, exigim que sigui femella i deixem reposar la mitjana un mínim de tres setmanes.
Els xais són de llet i ramat de la zona que pastura a diari.
Els peus de porc els comprem frescos i els fem bullir durant aproximadament tres hores, els acabem a brasa i els servim acompanyats d’ oli d’oliva extra verge i sal Maldon.
Abans de coure el costelló a la brasa, el tenim macerant amb oli d’oliva, sal, pebre i herbes aromàtiques.
I en quan als pollastres, busquem pollastres de creixement lent i alimentació ecològica.


Les Postres...

Flam d’ou

Els preparem nosaltres seguint la recepta tradicional: llet fresca, ous, sucre... i cocció al bany maria.


Pastís de poma

Fem el pastís (amb poma, mantega, farina i sucre), seguint una de les receptes més clàssiques (‘streusel’) dels països nòrdics. L’acompanyem de gelat de vainilla.


Xocolatíssim

‘Coulant’ casolà de xocolata amb xocolata calenta.


Sorbet de mandarina i menta

Refrescant i digestiu. De producció artesana.


Recuit de drap

El clàssic però sempre bo recuit de drap; elaborat de manera totalment artesanal amb llet de cabra. El servim acompanyat de mel o de cabell d’àngel.


Bescuit d’ametlles amb xocolata calenta

Bescuit gelat d’ametlla totalment artesanal que servim amb xocolata calenta.


Copa de iogurt grec amb fruita, mel i nous

Iogurt grec autèntic; importat de Grècia.


Cafè Irlandès

El preparem amb whisky, cafè i crema de llet.


Cafè ‘Liégeois’

Cafè, gelat de vainilla i nata muntada.


Cafè amb gelat de vainilla


Tots els nostres cafès són NESPRESSO...